Mimari Maket Yapımı Aşamaları
Maket yapımına altlık dediğimiz maket arazisinin konulacağı tablanın boyutlarını belirleyerek başlanır ve sonra bu altlığın imalatını yapılır. Mimari maket proje doğrultusunda kabaca malzemeler tayin edilir ve mimari maket yapımı sırasında kullanılacak malzemeler saptanır.
Daha sonra mimari proje üzerinden mimari maket tasarımını yaparak, hangi ölçekte mimari maket yapılacaksa bilgisayarda o ölçekteki parça çizimlerini yapılır. Üç boyutlu modelleme yapılacak kısımlar varsa modellenir ve bilgisayarda ölçeği doğrultusunda çizimleri yapılır.
Çizimler bittikten sonra lazer kesim ve cnc makinelerinde mimari maket projesinin parça kesimleri yapılır. Bu kesilen parçalar montaj bölümündeki personellerimiz tarafından bir araya getirilir ve maketin kaba gövdesi oluşturulur.
Sonrasında bu kaba gövde, proje ekibinin isteği doğrultusunda selülozik boya ile renklendirilmesi yapılır. Renklendirilme sırasında farklı renkler kullanılacaksa maske yöntemi uygulanır.
Kaba gövdenin boya işlemi bittikten sonra camlar, doğramalar varsa söve ve korkuluklar takılır. Sırasıyla cepheye işlenir ve bütün detaylaren ince noktasına kadar gösterilir. Yapılan binanın çatısı ayrıca yapılır, çatı örtü malzemesi yine CNC makinelerinde işlenerek ortaya çıkar. Bina çatı imalatı bittikten sonra çatı boyanır ve binanın üstüne montajı yapılarak bina çatısı son halini alır.
En başta yapılan altlık üzerine arazi, projedeki kotlarına uygun olarak düzenlenir. Zemindeki doku (yeşil, sert zemin, toprak, karayolu, yaya yolu vs) oluşturulur. Bina zemini bu şekilde hazırlandıktan sonra bitmiş olan bina maketi, arazi üzerine montajı yapılır.
Daha sonra aksesuar dediğimiz insan figürleri, araba, elektrik direği, ağaçlar gibi malzemeler maket üzerine yerleştirilir ve son olarak da peyzaj düzenlemesine uygun olarak daha önce ürettiğimiz peyzaj malzemeleri yerleştirilerek mimari maket tamamlanır.